Известие

Collapse
No announcement yet.

имам въпрос за носачите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• имам въпрос за носачите

Днес ходих на сервиз да ми погледнат окачването. Купих си колата от Италия и две години я карам, без да съм имал проблеми. Разбира се съм направил нормалното и навременно сервизно обслужване като я взех.

Та когато преди минавах през лош участък от пътя т.е. неравности и малки дупки, нямаше шум и вибрацийте се обираха. Сега когато минавам се чува хлопане все едно съм в дървена касетка т.е. в копето започна да има шум от дупките. Усеща се как друска и скърцат уплатненията на вратите и се таблото също.

След огледа установиха, че тампони и тн. всичко ми е наред, но когато техника навря щангата и дръпна реши, че носачите ми т.е. болта е разбит. Това може ли да се диагностицира така и възможно ли е това да е проблемът ми.

Благодаря на всички, който биха отговорили.
    Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Да, така се диагностицира, с щангата... Двата най-често срещани варианта за такова лопане са носачи или накрайници на кормилната рейка... а може двете.
    Абе щом са ти казали, че е разбит шарнирния болт - сменявай носач(и), не се сменя само болта, щото е комплект.

AR 145 QV '97

Comment

Първоначално публикувано от flipz Покажи съобщение
      Днес ходих на сервиз да ми погледнат окачването. Купих си колата от Италия и две години я карам, без да съм имал проблеми. Разбира се съм направил нормалното и навременно сервизно обслужване като я взех.

Та когато преди минавах през лош участък от пътя т.е. неравности и малки дупки, нямаше шум и вибрацийте се обираха. Сега когато минавам се чува хлопане все едно съм в дървена касетка т.е. в копето започна да има шум от дупките. Усеща се как друска и скърцат уплатненията на вратите и се таблото също.

След огледа установиха, че тампони и тн. всичко ми е наред, но когато техника навря щангата и дръпна реши, че носачите ми т.е. болта е разбит. Това може ли да се диагностицира така и възможно ли е това да е проблемът ми.

Благодаря на всички, който биха отговорили.
      Ами ако хлопа предницата са носачите. Приготви си 200 и няколко лева за двата + труда и сменяй.
      Lexus IS200

Comment

Благодаря колеги, исках да чуя компетентни мнения в тази област. Все пак всяко нещо си има характерни белези. Дори ги поръчахме, техника ми е познат и не очаквам да ме излъже, но все пак. Колкото повече информация, толкова по- добре.

Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Comment

а препоръчително ли е при смяна на единия, да се смени и другия, който за момента няма нужда от смяна?

sigpic
          Alfa Romeo 146 1,9 JTD Айв гат да пауъра му!
          http://caralyze.bg/user-car/12/42

Comment

Първоначално публикувано от albuss Покажи съобщение
            а препоръчително ли е при смяна на единия, да се смени и другия, който за момента няма нужда от смяна?
            Няма смисъл.
            Ако е здрав, карай си докато се разбие.
            145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Koлеги, някой копувал ли е от тези - ТЕЗИ носачи ?
              Дайте мнение , че мисля да сменям и двата, и съм се спрял на стоманените.
              Alfa Romeo 146 1,9JTD /2000/

Comment

Първоначално публикувано от SigSauer Покажи съобщение
                Много са скъпи.. нормалната цена е 70-80 лв Фиорела.
                Lexus IS200

Comment

Много хвалят ASMETAL, потърси си. И не са скъпи.
                  166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                  ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Само да кажа моите ги рециклирах за 40 лв двата и вече над 10х км нямам никакви ядове преди това бях сложил едни за по 70 лв и искараха 8/9х км,вече на няколко мои приятели сме рециклирали на много коли не само италиански и нямат никакви проблеми
                    Alfa Romeo 156 1.8 t.s. 144 катъра-много бясна

Comment

Аз сменях преден десен носач. Носача струва 45лв с работата ми зеха 60лв. Ще проверя за марката тея дни и ще ти кажа.

Comment

а някой ще обади ли за нас непосветените какъв е номера с щангата и как се прави,благодаря
                        alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
                        alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

Първоначално публикувано от marian2784 Покажи съобщение
                          а някой ще обади ли за нас непосветените какъв е номера с щангата и как се прави,благодаря
                          С щангата се подпира носачът, а за опора исползваш шенкела. Идеята е като натиснеш да се провери за луфт шарнира.
                          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Гледайте и за Teхнород. Турски са, но са много здрави ! Цената е към 60-65 лв. за носач.
                            97'Alfa Romeo 145 1.6 BOXER - Sold Out
                            02' FIAT PALIO 1.2 Weekend
                            Accord i-ctdi 2.2 Executive

Comment

Първоначално публикувано от SigSauer Покажи съобщение
                              колега аз в момента съм с такива и не се оплаквам вече 6 месеца карам с такива и нищо им няма
                              AlfaRomeo 145 2.0 TD

Comment

Working...
                              X